Skip to content
Aleva » Over Aleva

Over Aleva Groep

Aleva Groep is in 2019 opgericht om organisaties te ondersteunen meer impact te maken. Meer impact op de maatschappij, de eigen organisatie en op de eigen mensen. Vanuit de overtuiging dat we allemaal impact willen hebben en dat ook nodig is om het verschil te kunnen maken. Aleva komt van het Latijnse Alleviare en staat voor “brengt licht of verlichting”. Dat houdt in dat we graag helpen om ‘dingen’ simpeler te maken (verlichting) maar ook om samen ergens naar toe te werken (brengt licht). En dat mag best op een andere verfrissende manier.

Wat we doen

Vanuit Aleva Consultancy zijn we actief op vier aandachtsgebieden: organisatieontwikkeling, talentontwikkeling, continu verbeteren en verder ontwikkelen van commercie. Dat doen we op adviesbasis door het begeleiden van MT’s, directies en teams, op consultancy basis door daadwerkelijk mee te helpen implementeren en door het verzorgen van trainingen op dit onderwerp. Hierin werken we samen met een aantal partners op specifieke kennis- en ervaringsgebieden.

Over Jeroen Paul (JP) Nijmeijer

JP

Sinds 2012 ben ik werkzaam als consultant bij diverse organisaties en in diverse rollen met als rode draad continu verbeteren, organisatieontwikkeling, talentontwikkeling en commercie. Daarvoor was ik werkzaam bij energiebedrijf Essent als HPO (High Performance Organization) consultant.

Eerst was ik werkzaam bij en mede-eigenaar van organisatieadviesbureau Rijnconsult, waaronder werving en selectiebureau Rieken & Oomen. Vanaf 2018 was ik werkzaam bij Frisse Blikken. In 2019 heb ik vol overtuiging de keuze gemaakt om voor mezelf te beginnen en helemaal mijn eigen weg te vinden. Ik wilde graag zelf meer aan de slag in plaats van begeleiding en het binnen halen van opdrachten.

Bovendien heb ik hiermee meer ruimte gecreëerd om invulling te geven aan een aantal andere initiatieven. Zo ben ik al jaren actief als veilingmeester (veilingmeesterjp.nl) en als dagvoorzitter (dagvoorzitterjp.nl).

Ook ben ik het initiatief gestart van de club van 1000 om nog meer impact te kunnen genereren op onze samenleving.

Als persoon wil ik graag het verschil kunnen maken, op zoek naar vernieuwing, een creatieve geest met durf en lef die goed is in het kunnen verbinden. Een tikkeltje eigenwijs, resultaatgericht, maak ik makkelijk beslissingen en neem ik graag verantwoordelijkheid.

Daarnaast heb ik een prachtige vrouw, twee kinderen, lid van de Ronde Tafel 147 Kromme Rijn en volg ik voetbal met meer dan gemiddelde interesse.