Skip to content
Aleva » Visie » Talentontwikkeling
Talentontwikkeling

Talentontwikkeling

Visie op Talentontwikkeling

Het is een understatement om te zeggen dat het vinden, boeien en laten groeien van talent een hot topic is op dit moment. Vanuit Aleva Groep begeleiden we organisaties om talentontwikkelprogramma’s op te stellen en uit te voeren. Daarvoor heb ik een 7-tal principes opgesteld waar ik in geloof:

1. Iedereen heeft unieke talenten ontwikkelen is voor iedereen.

2. Ontwikkelen van talent gaat via het individu met hulp van anderen en samen waar kan en nodig is.

3. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen persoonlijke ontwikkelrichting maar stilstaan is geen optie

4. Professionals willen er graag toe doen.

Binnen én buiten het werk. Ze willen succesvol, gezond, sociaal, maatschappelijk betrokken, sportief en van de wereld zijn. Daarom ontwikkelen we niet alleen op ons werk maar ook daar buiten. We noemen dat het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap en herbergt daarmee een combinatie van persoonlijke én professionele ontwikkeling. Persoonlijk leiderschap bestaat uit vier componenten:

  • wie ben ik
  • werk & team
  • sociale context 
  • vitaliteit

5. Ontwikkelen gebeurt vooral door ervaringen in de praktijk en niet alleen in het klaslokaal. Dat mag best op een creatieve manier met veel plezier.

6. Talenten moeten gedeeld worden. Met collega’s binnen het team, buiten het team en zelfs buiten de organisatie. Daar gaan wij vrij ver in en verwachten dat ook van iedereen.

7. Het rendement van talentontwikkeling drukken wij graag uit in hoeverre de organisatie er in slaagt ambassadeurs te creëren voor de organisatie als werkgever